Retragerea interioara

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Retragerea interioara

Ce recomandă părinții isihaști cu insistență este retragerea interioară, fuga lăuntrică de lume și viețuirea în „pustiul sufletului”, de care vorbește Ava Dorotei, ucenic al Sfântului Ioan Scărarul. Aceasta este necesară pentru toți cei care vor să se desăvârșească. În scrierile acetico-mistice răsăritene, valoarea singurătății este aceea că, prin intermediul ei și printr-o profundă meditație asupra sa, omul descoperă „adâncul necunoscut” din sufletul său, profunzimile sale sufletești, puterile sufletești care rezidă în acest adânc și de care de multe ori nu luăm cunoștință în alt mod. Fuga, asceza, solitudinea au, pentru Părinții duhovnicești ai Filocaliei, un caracter predominant interior.

(Preot Ioan C. Teșu, Teologia necazurilor, Editura Christiana, p. 27)

Categoria: Articole

Cautare:

Retragerea interioara

Vizualizari: 254

Id: 16248

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.