Revelatia dumnezeiasca este conferita unui receptor numit o inima plina de iubire

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Revelatia dumnezeiasca este conferita unui receptor numit o inima plina de iubire

De ce oare adevărul li se descoperă unora şi nu altora? Există cumva un receptor special pentru a primi descoperiri de la Dumnezeu? Da, într-un anume sens, există un astfel de senzor, deşi, în mod obişnuit noi îl închidem şi nu-l lăsăm deschis spre a funcţiona: revelaţia dumnezeiască este conferită unui receptor numit o inimă plină de iubire. Noi ştim din Sfintele Scripturi că Dumnezeu este iubire; creştinismul este religia iubirii. Poţi observa, desigur, neajunsurile, poţi vedea oameni care se numesc pe sine creştini şi nu sunt, şi să spui că nu-i vorba de nici un fel de dragoste acolo, dar creştinismul este cu adevărat religia iubirii atunci când reuşeşte şi este practicat în mod corect. Domnul nostru Iisus Hristos Însuşi spune că Apostolii Săi s-au remarcat mai presus de orice prin dragostea lor.[...]

Opusul inimii iubitoare care primeşte descoperiri de la Dumnezeu, este raţiunea rece, obţinerea a tot ceea ce poţi scoate mai mult de la ceilalţi, în viaţa religioasă, acest lucru duce la înşelăciuni şi răutăţi de tot felul. Dacă observi lumea religioasă de astăzi, vezi că multe lucruri de acestea se întâmplă: atâta înşelăciune, ipocrizie, calcule făcute la rece, atâta cedare în faţa curentelor aflate la modă care scot la iveală fie o religie la modă, fie alta care poate aduce avantaje cât mai mari. Pentru a afla adevărul, trebuie să cauţi mai adânc.

(Părintele Serafim Rose, Descoperirea lui Dumnezeu în inima omului, Editura Agapis, 2005, pp. 31-32)

Categoria: Articole

Cautare:

Revelatia dumnezeiasca este conferita unui receptor numit o inima plina de iubire

Vizualizari: 249

Id: 18668

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.