Rolul preotului privind Taina Spovedaniei

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Rolul preotului privind Taina Spovedaniei

Preotul și învățătorul țineau educația în sat. Ce mari erau satele noastre! Și vezi cum aproape că se sting. Așteptăm reînvierea lor prin preoți, prin părinții de la sate, pe care eu îi numesc apostolii satelor și cred că, dacă Dumnezeu ne va ajuta, satele vor reînvia. Reînvierea satelor este egală cu reînvierea bisericilor, a mănăstirilor, a spiritualității, a trăirii noastre profunde, ortodoxe, în Hristos. Nu uitați de cuvântul părintelui Stăniloae și să nu vă mirați că procentul de sinucideri a crescut astăzi mult la orașe, dar aproape deloc la țară. Să nu vă pierdeți curajul! Dumnezeu, prin preoți și pentru rugăciunile dumneavoastră, vă va ridica. Aici este rolul preotului. Și la Spovedanie el trebuie să ridice moralul credinciosului, trebuie să le știe pe toate, să-l întrebe pe om, iar omul să vadă că se interesează de el, are milă de el. Uite, mai este un om care are milă de mine! Iată rolul duhovnicului!

(Părintele Ioanichie Bălan, Spovedania - Taina Împăcării, Editura Doxologia, Iaşi, p. 21)

Categoria: Articole

Cautare:

Rolul preotului privind Taina Spovedaniei

Vizualizari: 418

Id: 23277

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.