Rostul slujbei de la inceperea temeliei casei

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Rostul slujbei de la inceperea temeliei casei

Rostul slujbei care se face la începerea temeliei casei este arătat de lucrarea săvârșită de preot cu acest prilej și de rugăciunile rostite către Dumnezeu. Este mai întâi o alungare a răului, o exorcizare, o curățire a locului de orice întinăciune și de orice urmă a lucrării celui rău și, apoi binecuvântarea și sfințirea acestuia prin invocarea harului Sfântului Duh pentru ca în timpul construirii casei, cei ce lucrează și cei pentru care se lucrează, ca și construcția însăși să fie păzită de orice lucrare a celui rău, de orice întâmplare rea, de pizmă și răutatea oamenilor, de farmece sau blesteme. În felul acesta, omul care zidește casa și-L ia pe Dumnezeu de ajutor la lucrarea sa și ocrotitor împotriva oricărei răutăți sau nenorociri, știind că fără ajutorul lui Dumnezeu nu se poate face nimic și că nici o putere nu poate birui puterea lui Dumnezeu.

(Pr. Dr. Coman Constantin, Ghidul practic al creștinului ortodox, Editura Bizantină, București, 1997)

Categoria: Articole

Cautare:

Rostul slujbei de la inceperea temeliei casei

Vizualizari: 321

Id: 22221

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.