Rugaciunea bineprimita de Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Rugaciunea bineprimita de Dumnezeu

Cum trebuie făcută rugăciunea ca să fie bineprimită de Dumnezeu?

Rugăciunea să fie făcută cu inimă curată, adică liberă de păcatul de moarte sau, cel puțin, cuprinsă de dorința cinstită de pocăință. Inima curată înseamnă a fi liber nu numai de orice legătură păcătoasă, ci și de orice dragoste pentru tot ceea ce nu este plăcut lui Dumnezeu. Cel ce nu are inimă curată nu are destulă putere să-și ridice gândul spre Dumnezeu pentru că, îndată ce începe să se roage, îi năvălesc în gând închipuirile păcătoase cumplitele aduceri aminte și îi încătușează mintea de pământ... Știm că pe păcătoși Dumnezeu nu-i ascultă... (Ioan 9, 31), fiindcă este drept a-l înlătura de la bunătățile dumnezeiești pe cel ce nu se supune voii Sale. Dar și un păcătos poate nădăjdui să fie auzit de Dumnezeu, dacă se căiește cu tot dinadinsul de greșelile sale. (Luca 18, 13)

(Despre rugăciune, Editura Doxologia, Iași, 2009, p. 22)

Categoria: Articole

Cautare:

Rugaciunea bineprimita de Dumnezeu

Vizualizari: 310

Id: 16480

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.