Rugaciunea cu mintea la Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Rugaciunea cu mintea la Dumnezeu

Neîncetat roagă-te – şi roagă-te fără mânie şi cugetare. Să ştii că orice gând care depărtează mintea de la Dumnezeu, chiar de ar părea bun în sine, e de la diavolul, care neîncetat seamănă visări cu părut temei sau fără noimă, ca să abată mintea de la Dumnezeu şi s-o încurce în desfătări lumeşti – iar sufletul trebuie să se nevoiască în tot chipul pentru a nu se depărta cu mintea de la Dumnezeu, a nu se învoi şi a nu se însoţi cu gândurile necurate, şi pentru a reuşi aceasta să nu ia seama la ceea ce zugrăveşte în cap vechiul şi atotştiutorul vânător, adică la închipuirile de lucruri, oameni şi fapte în care se preface vicleanul diavol.  

(Sfântul Ierarh Teofan Zăvorâtul, Patericul lavrei Sfântului Sava, Editura Egumeniţa, pp.172)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Rugaciunea cu mintea la Dumnezeu

Vizualizari: 525

Id: 16131

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.