Rugaciunea, dincolo de scop si interes

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Rugaciunea, dincolo de scop si interes

Folosirea Rugăciunii lui Iisus a devenit cea mai semnificativă caracteristică a vieții de rugăciune a multor oameni. În trecut, se considera a fi rezervată celor extrem de pioși și se vorbea rareori de ea în afara mănăstirilor. Bineînțeles, rugăciunea nu-i aparține unei persoane sau unui grup de persoane anume - e un element din viața Bisericii. Este adecvată a fi folosită de cei mai mulți dintre oameni; deși poate fi un mare avantaj să o folosești sub îndrumarea unui om duhovnicesc, este disponibilă tuturor și poate fi folosită de oricine. Două perioade de rugăciune a câte 5 minute pe parcursul unei zile poate transforma în mod dramatic viața de rugăciune a unei persoane. Însă, e posibil să nu se întâmple așa. Nu rostim această rugăciune sau orice altă rugăciune personală pentru ceva anume. Ne rugăm pur și simplu. Răspunsul e în întregime lucrarea lui Dumnezeu, iar asta e complet dincolo de controlul nostru. Tot ce trebuie să facem noi e să depunem efortul necesar. 

(Preot Meletios WebberPașii transformării. Un preot ortodox vorbește despre Cei 12 Pași, traducere de Nicoleta Amariei și Claud„ia Varga, Editura Doxologia, Iași, 2008; pp. 171-172)

Categoria: Articole

Cautare:

Rugaciunea, dincolo de scop si interes

Vizualizari: 422

Id: 9237

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.