Rugaciunea neincetata a inimii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Rugaciunea neincetata a inimii

- Cum putem dobândi neîncetata rugăciune a inimii, care este o lucrare îngerească?

- Rugăciunea neîncetată a inimii o putem dobândi prin harul lui Dumnezeu, pe măsura silinţelor noastre. Străduinţa aduce deprinderea, iar deprinderea face cu putinţă rugăciunea de toată vremea. Dar de fapt, rugăciunea neîncetată nu trebuie înţeleasă cu o simplă repetare continuă a unei formule de rugăciune, ci mai degrabă ca o stare de rugăciune; conştiinţa permanentă a prezenţei lui Dumnezeu, conştiinţă din care izvorăşte, în mod necesar preamărirea lui Dumnezeu.

Şi călugărul şi creştinul în general pot să deprindă rugăciunea de toată vremea, mai ales prin stăruinţă şi pe măsura adâncirii în credinţă. E necesar să ai şi un îndrumător, un om cu experienţă, care să poată semnala eventualele devieri de la calea cea bună, dar lucrul de căpetenie rămâne stăruinţa personală, cu sinceritate, şi râvna în a-L slăvi pe Dumnezeu.

(Arhim. Ioanichie Bălan,  Ne  vorbeşte  Părintele  Teofil (Pârâian), vol. I, Ed. Episcopiei Romanului,  1997,  p. 36)

Categoria: Articole

Cautare:

Rugaciunea neincetata a inimii

Vizualizari: 325

Id: 21193

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.