Rugaciunea neincetata poate fi traita de oricine?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Rugaciunea neincetata poate fi traita de oricine?

Părinte, rugăciunea neîncetată poate fi trăită de oricine?

–Într-o măsură oarecare toată lumea poate. Pentru că întrebarea în sine despre rugăciune sau discuția despre rugăciune este neavenită, pentru că se raționalizează lucrurile. Oricine vrea să dobândească rugăciunea, să tacă și să zică. O rugăciune adâncă e o tăcere adâncă.

Se constată o limpezire imediatã, o scăpare de ispite, căci se cere ajutorul Stăpânului cerului și al pământului. Trebuie să se obișnuiască lumea cu gândul că Dumnezeu guvernează și face orice pentru om. Fără de Mine nu puteți face nimic. Mai mult: Nu se mișcă fir de păr fără voia Mea. Vă dați seama cât de mult ne apără.

Țineți-vă de Biserică, dragii mei! Și puteți să ziceți rugăciunea aceasta, a minții, din inimă. Este puterea numelui, aceea care ne ajută atât de mult. Oriunde veți fi, oriunde veți avea necaz, rugați-vă, nu vă descurajați.

Iubiți mult! Hristos vă poruncește!

(Ne vorbește Părintele Arsenie, ed. a 2-a, vol. 1, Editura Mănăstirea Sihăstria, 2010, p. 03)

Categoria: Articole

Cautare:

Rugaciunea neincetata poate fi traita de oricine?

Vizualizari: 359

Id: 13202

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.