Rugaciunea neincetata – sa le facem pe toate ca pentru Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Rugaciunea neincetata – sa le facem pe toate ca pentru Dumnezeu

De câte ori vă dogoriţi de arşiţa soarelui de vară şi răbdaţi cu multă sudoare în osteneala sfintei ascultări, pentru dragostea lui Dumnezeu şi folosul aproapelui; de câte ori vă aflaţi în chilie, făcându-vă canonul de metanii şi de închinăciuni cu rugăciunea în minte, sau citind Vieţile Sfinţilor şi învăţăturile Sfinţilor Părinţi, spre a vă folosi de ele; de câte ori răbdaţi căldura focului din bucătărie şi brutărie, cu grija de a face mâncare spre a hrăni părinţii, fraţii şi străinii; de câte ori vă aflaţi stând cu răbdare la osteneala privegherilor de toată noaptea în biserică sau la chilie; de câte ori vă aflaţi în vreo lucrare sfântă a minţii şi în împlinirea cu lucrul a oricărei fapte bune făcute după sfatul celor ce vă povăţuiesc şi poartă grijă de mântuirea sufletelor voastre; de câte ori vă aflaţi slujind cu dragoste în grădină, la croitorie sau la biserică şi la oricare altă slujbă – în toate aceste prilejuri vă aflaţi într-o rugăciune neîncetată înaintea lui Dumnezeu.

Aceasta deoarece orice faptă bună, oricare gândire sau vorbire duhovnicească sunt ca o laudă înaintea lui Dumnezeu. Rugăciunea neîncetată tocmai în aceasta constă: să ne aflăm întotdeauna cu evlavie în faţa lui Dumnezeu.

(Arhimandrit Cleopa Ilie, Îndrumări duhovniceşti pentru vremelnicie şi veşnicie, Editura Teognost, Cluj-Napoca, 2004, p. 257)

Categoria: Articole

Cautare:

Rugaciunea neincetata – sa le facem pe toate ca pentru Dumnezeu

Vizualizari: 306

Id: 6333

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.