Rugandu-ne si curatindu-ne sufletul, devenim purtatori de Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Rugandu-ne si curatindu-ne sufletul, devenim purtatori de Dumnezeu

Cum ajungem noi prin rugăciune către cer? Rugându-ne și curățindu-ne astfel sufletul, făcând din sufletul nostru locaș al lui Dumnezeu, devenind și noi purtători de Dumnezeu, devenind și noi purtători de Hristos. În măsura în care Îi slujești lui Dumnezeu, Îl cunoști pe Dumnezeu, devii teognost și, dacă ești teognost, te uimești de Dumnezeu, cum spune Sfântul Isaac Sirul: Încă n-a cunoscut pe Dumnezeu cineva care nu se uimește de Dumnezeu. Când te uimești de Dumnezeu nu se poate să nu-L iubești pe El pentru bunătatea Lui, pentru înțelepciunea Lui, pentru dragostea Lui, pentru sfințenia Lui, pentru tot ce știi despre Dumnezeu, ca unul care îi slujești lui Dumnezeu, ca unul care ai primit descoperirea lui Dumnezeu, pentru că Hristos e ascuns în poruncile Lui. Cine împlinește poruncile Domnului Hristos, acela Îl cunoaște pe El și se bucură de Dânsul, se minunează de El. Minunându-te de Dumnezeu, nu se poate să nu-L iubești. Așa se realizează cerul cel de pe pământ! E ușor să spui, dar în viață nu-i așa de simplu să realizezi lucrurile acestea. Ele sunt, însă, realizabile. Să știți că Dumnezeu nu are pe nimeni de pierdut!

(Părintele Teofil Părăian, Rugăciunea, pelerinaj către cer, Editura Doxologia, Iași, 2013, pp. 29-30)

Categoria: Articole

Cautare:

Rugandu-ne si curatindu-ne sufletul, devenim purtatori de Dumnezeu

Vizualizari: 452

Id: 20511

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.