Sa alegem calea ascultarii si a smereniei!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sa alegem calea ascultarii si a smereniei!

Noi nu suferim din pricina vreunei trebuințe care nu ține de noi. Fiecare își făurește propria soartă. În puterea acestui fapt, nu suntem datori a fi părtași la toate nenorocirile și suferințele cărora le-a căzut pradă Adam, din vreo „fatală nevoie”.

Putem, dacă vrem, să alegem altă cale în viață - nu calea neascultării și a mândriei, care l-a dus pe Adam la pierzanie, ci calea ascultării și a smereniei, și să fim încă de aici, de pe pământ, fericiți. Acest lucru, în parte, a fost cu putință încă din vremea Vechiului Legământ. Și atunci au fost drepți, ca de pildă Sfântul Împărat David, care au aflat în dorirea lor după Dumnezeu bucuria pierdută a vieții omenești.

Cu atât mai mult este cu putință acest lucru în Noul Legământ, după venirea lui Iisus Hristos, Care pentru aceasta S-a pogorât pe pământ - să înnoiască și să renască firea omenească cea căzută în păcat, să ne întoarcă harul și fericirea cea pierdută a Raiului!

(Arhimandrit Serafim Alexiev, Viaţa duhovnicească a creştinului ortodox, traducere din limba bulgară de Valentin-Petre Lică, Editura Predania, Bucureşti, 2010, p. 219)

Categoria: Articole

Cautare:

Sa alegem calea ascultarii si a smereniei!

Vizualizari: 396

Id: 6535

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.