Sa cugetam la patima Mantuitorului, pentru a putea rabda si noi greutatile

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sa cugetam la patima Mantuitorului, pentru a putea rabda si noi greutatile

Altă sfătuire să fie şi aceasta pe care o scrie dumnezeiescul Pavel în Epistola către Evrei, adică să cugeti la patima Mântuitorului Hristos, şi să cercetezi petrecerea Lui; că ostenelile şi necazurile ce a răbdat de la acea Sfântă Iesle, până la mântuitoarea Cruce, sunt destule să uşureze pe ale noastre. Şi nu numai atât, dar ea ne îndeamnă ca să-l însoţim, ştiind că necuviincios şi nedrept este ca să se arate mai mare sluga decât Stăpânul. Deoarece El s-a ostenit atât în viaţa aceasta pentru a noastră dragoste, cum să nu ne ostenim şi noi, pentru dragostea Lui şi mântuirea noastră? Fiul şi Cuvântul lui Dumnezeu a ostenit şi a răbdat atâtea necazuri ca să te mântuiască, omule, şi tu nu ai nicio grijă şi te leneveşti pentru aceasta, nimic grijindu-te sau lucrând? Această cugetare a făcut pe toţi Sfinţii să umble în căile Domnului, cu multă căldură şi nevoinţă.

(Monahul Agapie Criteanu, Mântuirea păcătoșilor, Editura Egumenița, 2009, pp. 124-125)

Categoria: Articole

Cautare:

Sa cugetam la patima Mantuitorului, pentru a putea rabda si noi greutatile

Vizualizari: 499

Id: 15483

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.