Sa fim sinceri cu El, si ne poate ajuta

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sa fim sinceri cu El, si ne poate ajuta

Să conştientizăm că Iisus este persoană şi-L putem simţi ca pe o persoană, ca pe „un prieten” care mă ajută. „Prietenul” adevărat care nu mă înşeală niciodată. Să reuşim noi cu adevărat să ni-L facem prieten. Să fim sinceri cu El şi ne poate ajuta cum nu ne poate ajuta nimeni, nici o putere omenească. Cheia acestei relaţii nu este închipuirea imaginii Lui, ci starea de umilinţă, starea de pocăinţă, de lacrimi. Plâng când îl invoc, când mă rog Lui, nu sunt vrednic a mă numi prietenul Lui, nu sunt vrednic a-L privi în faţă. Deci, Îl invocăm din toată inima şi Îl rugăm să ne miluiască.

Acest cuvânt „a milui” are o încărcătură foarte puternică. El se traduce în mai multe înţelesuri şi înseamnă „a mă ierta”, „a mă ajuta”, „a mă scăpa de necazuri”, „a mă feri de primejdii”, „a-mi da reuşită în viaţă”, „a mă ajuta la serviciu”, deci, cu alte cuvinte, înseamnă a cere ajutorul lui Dumnezeu, să mă ajute în tot ceea ce am eu nevoie. Şi când spunem „Iisuse”, acest cuvânt are corespondenţă directă cu Dumnezeu. De mare folos îi este fiecărui om să spună din toată inima această rugăciune în fiecare zi. „Rugăciunea lui Iisus” poate să o spună fiecare bolnav pe patul spitalului sau fiecare întemniţat în închisoare, sau fiecare călător, sau elev, sau muncitor. Nimeni nu poate să se eschiveze că nu poate, deoarece este foarte simplă, sau nu are timp, deoarece poate să o spună tot timpul când este singur…

Să strigăm din toată inima la Iisus şi vom avea multe satisfacţii şi bucurii, vom simţi fiorul Duhului Sfânt în compania metaniei şi singurătăţii. Cu această rugăciune a lui Iisus să ne culcăm şi cu ea să ne trezim dimineaţa pe buze. Să ne îndrăgostim de numele lui Iisus, avându-L permanent în viaţa noastră şi vom avea parte de El în viaţa veşnică.

(Arhim. Ioachim Pârvulescu, Sfătuiri duhovniceşti, Sfânta Mănăstire Lainici, 2004, p. 66)

Categoria: Articole

Cautare:

Sa fim sinceri cu El, si ne poate ajuta

Vizualizari: 441

Id: 9912

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.