Sa mergem pe urma pasilor lui Hristos

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sa mergem pe urma pasilor lui Hristos

Am vrut să intru în inima voastră. Şi nu eu, ci să deschid inima voastră, şi urechile, şi mintea pentru învăţătura lui Hristos. Nu atât predica Lui, cât faptele lui Hristos. Ce a făcut, cum a trăit şi cum a murit pentru ceea ce a spus... N-am văzut nici un predicator musulman, sau mai ştiu eu cum, care să moară cum a murit Hristos. La musulmani, pentru Mahomed marea lui bucurie a fost că a fost în stare să sară douăzeci-treizeci de metri... Iar Buda, un alt mare predicator, a spus şi lucruri bune, adică predica trăirea în asceză, să te supui legilor lui Dumnezeu, să reflectezi şi a murit intoxicat cu carne de porc, deşi el nu mânca porc.... Aceştia sunt marii predicatori!

Singurul Predicator care Şi-a dat viaţa pentru învăţătura Lui a fost Iisus. Şi-a dat-o nu aşa, că I-au tăiat capul sau L-au împuşcat, sau a venit cineva cu o bombă, ci Şi-a dat-o într-un chin înspăimântător. Prin chinul pe care L-a suferit, prin crucea Lui, prin suferinţa Maicii Sale văzând pe Fiul său ajuns la cea mai de jos treaptă a tâlharilor, prin Sângele Lui a întemeiat Biserica, în mod spiritual întâi, iar apoi în mod vizibil şi istoric a înfiinţat-o la Cincizecime, la Pogorârea Sfântului Duh. Toate într-o umilinţă şi într-o dragoste şi o iertare desăvârşită...

Eu nu zic să fim ca El, căci cine poate fi ca El, ca Mântuitorul? Dar măcar, cât de cât, să mergem pe urma paşilor Lui.

(Părintele Gheorghe Calciu, Cuvinte vii, Editura Bonifaciu, Bacău, 2009, p. 244)

Categoria: Articole

Cautare:

Sa mergem pe urma pasilor lui Hristos

Vizualizari: 267

Id: 17299

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.