Sa nu duci pe altul in pacat!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sa nu duci pe altul in pacat!

Păzește-te de păcat; dar să nu fii nici altora pricină de păcat. Nu te vei mântui căutând să te mântuiești pe tine, în vreme ce alții cad în prăpastie din cauza ta.

Se povestește că un împărat, mare prigonitor al creștinilor, a trecut odată prin munți, mergând la vânătoare și că a dat acolo peste doi monahi creștini. Monahii, văzând și recunoscând pe împăratul prigonitor, au luat-o la fugă. Însă soldații împăratului i-au ajuns și i-au adus înaintea împăratului. După o discuție îndelungată, împăratul le-a pus următoarea întrebare:

- Dacă sânteți creștini și nu vă temeți de moarte, precum mărturisiți voi înșivă, atunci de ce fugiți?

- Nu fugim, răspunseră monahii, pentru că ne este frică de moartea noastră; ci pentru că ne e frică să nu fim pricina morții tale.

(Episcopul Nicolae Velimirovici, Învățături despre bine și rău, Editura Sofia, București, 2001, pp. 133-134)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Sa nu duci pe altul in pacat!

Vizualizari: 644

Id: 15379

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.