Sa nu-l lasam pe satana sa ne intineze mintea

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sa nu-l lasam pe satana sa ne intineze mintea

În Evanghelie, care este învățătura lui Hristos, este interzisă răutatea. Să spui: Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul! și să te rogi lui Dumnezeu ca să-l ierte pe vrăjmașul tău, ca să nu se înrădăcineze răutatea întru tine, deoarece atunci vei deveni o țarină neroditoare, stearpă, fără bunătate. Însă, dacă spun: Am păcătuit! și las totul în seama Luminii și O rog să ierte pe toată lumea, care este mai bună decât mine, dacă plec capul și spun Eu ce am făcut (bun) în viața mea?, aflu smerenie. Iar aceasta, adică să nu gândești că tu ai fost nedreptățit, vine din rugăciune. Potrivit cu puterea rugăciunii vine și smerenia.

Numai cei care stau la picioarele lui Hristos alcătuiesc o familie separată. Însă, este nevoie de luptă. Să nu-l lăsăm pe satana să ne întineze mintea ci, de îndată ce aduce gândul cel rău, noi să spunem: Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul!, căci puterea lui Dumnezeu este puterea bunătății.

(Ca aurul în topitoare. Viața mucenicească a unui Iov al zilelor noastre: Anastasie Malamas, Traducere din limba greacă de Ieroschimonah Ștefan Nuțescu, Editura Evanghelismos, București, 2012, p. 62)

Categoria: Articole

Cautare:

Sa nu-l lasam pe satana sa ne intineze mintea

Vizualizari: 290

Id: 9367

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.