Sa nu ne amagim ca ne rugam mai mult acasa decat la Biserica

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sa nu ne amagim ca ne rugam mai mult acasa decat la Biserica

Cum să ne purtăm la Liturghie?

Să înviorăm credința în această Taină, să reînnoim frica de Dumnzeu, să însuflețim nădejdea de mântuire, avându-L în fața ochilor pe Domnul, Care voiește ca toți oamenii să se mântuiască (1 Timotei 2,4) și la aceasta îi cheamă pe toți, și pe cel aspru, și pe cel multmilostiv. Trebuie să ne deprindem cu aceste simțăminte și să ne rugăm ca Domnul să ni le dăruiască. Vrășmașul ne indeamnă să fugim din Biserică pentru a ne ruga mai cu osârdie în chilie... Și slujba bisericească o pierdem și nici în chilie nu ne rugăm. Trebuie să stăm în picioare la slujbele bisericești și la pravilă cu atenție și cu simțire, iar rugăciunea minții să o facem acasă separat. Dar și la slujba bisericească trebuie să stăm cu rugăciunea minții. Tot conținutul slujbei este inteligibil. Să asculți cu atenție, să înțelegi și să simți ceea ce se cântă și se citește și aceasta este rugăciunea minții.

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Rugăciunea, Editura Cartea Ortodoxă, p. 18)

Categoria: Articole

Cautare:

Sa nu ne amagim ca ne rugam mai mult acasa decat la Biserica

Vizualizari: 491

Id: 23579

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.