Sa postim post sfant!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sa postim post sfant!

Vă miraţi de tristeţea sau de sentimentul de nemulţumire al N.N. Este în firea lucrurilor! Duhul ei le cere pe ale sale: pe cele duhovniceşti, pe cele cereşti. Iar ea nu îi oferă aceasta. De aceea, el o sâcâie. Să-şi schimbe viaţa, să lase la o parte deşertăciunea. E atât de greu? Să-şi schimbe doar intenţiile şi să renunţe la unele obiceiuri, căci viaţa ei nu este ruşinoasă... Dar ea nu vrea şi nu vrea; de aceea suferă. Cine-i vinovat?

Dar iată că şi dumneavoastră o luaţi tot într-acolo! Aţi ajuns să gândiţi despre post ca busurmanii! Uitaţi-vă ce scrie în canon! Scrie să mâncăm câte puţin, pesmeţi sau vreo fiertură de post, şi să mâncăm târziu. Ce, se ţine cont numai de cantitate? Nu numai de cantitate, ci şi de calitate. Şi încă ţintiţi să vă socotiţi în rândul ortodocşilor! Puteţi fi bună de ceva cu un asemenea cap?!

(Sfântul Teofan ZăvorâtulÎnvățături și scrisori duhovnicești despre viața creștină, Editura Sophia, București, p. 95)


Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Sa postim post sfant!

Vizualizari: 333

Id: 6182

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.