Sa renuntam sau nu la fumat?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sa renuntam sau nu la fumat?

Ar fi bine să renunţaţi la fumat. Nu numai că este inutil, dar şi toceşte puţin câte puţin sănătatea, stricând sângele şi astupând plămânii. Este otrăvire treptată de sine. Însă pentru aceasta nu există nici un sfat în afară de a lua o hotărâre fermă. Alt mijloc nu există.

A fuma sau a nu fuma este un lucru lipsit de interes, cel puţin aşa îl socoteşte conştiinţa noastră a tuturor. Însă, când nefumatul este legat prin făgăduinţă, atunci intră în rânduiala morală şi devine o faptă a conştiinţei, iar neîmplinirea ei nu poate să nu tulbure conştiinţa.

Fumatul este un lucru fără înţeles; moralitatea există aici în măsura în care atracţia este deşartă şi răul este conştientizat. Ultimile două trăsături sunt greu de înţeles chiar şi de către fumători şi sunt greu de explicat nefumătorilor. Este tare necuviincios: însă cuviinţa şi necuviinţa sunt la fel ca oamenii – se schimbă.

(Sfântul Teofan ZăvorâtulSfaturi înţelepte, Editura Egumeniţa, Galaţi, p. 299)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Sa renuntam sau nu la fumat?

Vizualizari: 315

Id: 16043

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.