Sa vietuim in Domnul

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sa vietuim in Domnul

Fraţilor şi fiii mei, vă sfătuiesc din nou să vieţuiţi în Domnul şi să trăiţi folosindu-vă de roadele mântuirii voastre ca de nişte comori. De aceea, depărtaţi-vă de vicleşug şi de orice viciu; lepădaţi isteţimea vicleană şi nu vă lăsaţi stăpâniţi de pofte; nu iubiţi păcatul şi nu vă înclinaţi către lucrurile care aţâţă patimile; nu vă vătămaţi sufletul şi mintea şi nu vă împodobiţi trupul cu lucruri de nimic; nu fiţi pizmaşi, gâlcevitori sau pricinuitori de scandal; nici leneşi, neascultători, mândri ori neruşinaţi; nu fiţi lacomi la mâncare şi la somn, ca să îngrăşaţi trupul ca pe o fiară; să nu minţiţi, nici să poftiţi sfada şi iscodirea relelor; să nu ajungeţi vânzători, ca Iuda, pentru sufletul vostru sau pentru fraţii voştri. Căci cei care săvârşesc aceste fapte se îndepărtează de Dumnezeu, fug şi rătăcesc în locurile fărădelegilor, cum au făcut mulţi şi vor mai face.

(Sfântul Teodor Studitul, Cuvântări duhovnicești, Editura Arhiepiscopiei Alba Iulia, 1994, p.50)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Sa vietuim in Domnul

Vizualizari: 268

Id: 16924

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.