Saracii sunt prieteni ai lui Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Saracii sunt prieteni ai lui Dumnezeu

Nu privi, din pricina împătimirii tale de agonosită, ca la niște vrăjmași la gloata de săraci care te urmăresc cu cerșitul lor, ci cu adevărat ca la niște prieteni ai lui Dumnezeu și ai tăi, pentru care ți se gătește răsplată veșnică, nestricăcioasă, în cer; nu-i privi ca pe niște paraziți ci, dimpotrivă, pe tine însuți privește-te ca pe un parazit, fiindcă de la mulți mănânci și bei pe degeaba, desfătându-te.

Să nu-ți pară rău de bani, ci de săraci, ca de unii cu adevărat nevoiași și vrednici de plâns, care nu au unde să-și plece capul, care umblă până la istovire după o mică milostenie. În dar ați primit, în dar să dați (Matei 10, 8).

(Sfântul  Ioan de Kronstadt, Spicul viu. Gânduri despre calea mântuitoare, traducere din limba rusă de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, București, 2009, pp.119-120)

Categoria: Articole

Cautare:

Saracii sunt prieteni ai lui Dumnezeu

Vizualizari: 457

Id: 4846

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.