Secretul pentru bucuria permanenta

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Secretul pentru bucuria permanenta

Ceea ce poți face întotdeauna este să-I aduci jertfă lui Dumnezeu voia ta; și nimic mai mult decât aceasta să nu dorești. Astfel, fiind totdeauna liber și nefiind legat de nimic din nici o parte, te vei bucura întotdeauna și vei fi în pace înăuntru. În această libertate a duhului constă acel mare bine despre care auzi în scrierile sfinților. Aceasta nu este nimic altceva decât o ședere întărită a omului dinăuntru în el însuși, fără a avea dorința să iasă pentru a căuta ceva în afara sa. Și în toată vremea în care te vei menține într-o asemenea libertate, te vei împărtăși de acea bucurie dumnezeiască și negrăită, care este nedespărțită de Împărăția lui Dumnezeu, cea sălășluită întru noi, precum a zis Domnul: Căci iată, împărăția lui Dumnezeu înăuntru vostru este. (Lc. 17, 21)

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Războiul nevăzut, Editura Mănăstirea Sihăstria, p. 274)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Secretul pentru bucuria permanenta

Vizualizari: 414

Id: 17263

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.