„Setea” dupa Sfanta Impartasanie

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

„Setea” dupa Sfanta Impartasanie

„Când cineva are canon de la duhovnic să nu se împărtăşească, iar el, deoarece însetează, se împărtăşeşte, atunci, în afară de neascultare sau de călcarea cuvântului, îşi răneşte sufletul său, căci încetează de a mai înseta după dumnezeiasca împărtăşire. Dacă însă va asculta de duhovnicul său, va continua să înseteze după Dumnezeiasca Împărtăşire. Această sete este foarte folositoare. Prin însăși ținerea cuvântului duhovnicului, omul primește har de la Dumnezeu.” (Părintele Sofronie de la Essex)

(Hierotheos Vlachos, Mitropolit de Nafpaktos și Sfântul Vlasie, Cunosc un om în Hristos: Părintele Sofronie de la Essex, traducere din limba greacă de Preot Șerban Tica, Editura Sophia, București, 2011, pp. 333-334)

Categoria: Articole

Cautare:

„Setea” dupa Sfanta Impartasanie

Vizualizari: 413

Id: 6635

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.