SILUIREA

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

SILUIREA


SILUIREA


1781. -Se numeste sila sau siluire constrangerea impusa de oameni sau imprejurari vointei omului spre a face ceea ce nu voieste sa faca din initiativa proprie. Sila are diferite gradatii de la primirea sfatului liber si pana la totala constrangere fizica si sufleteasca. In masura in care omul silit a consimtit la fapta impusa lui in aceeasi proportie de consimtamant sau sila el poarta raspunderea. “Voi inca nu v-ati impotrivit pana la sange impotriva pacatului” (Evrei 12, 4; 10, 32-34; I Cor. 10, 13; Iacob 4, 7). Cel ce a fost supus unei totale constrangeri nu are nici o raspundere pentru fapta sa, ci pacatul cade asupra siluitorului. “Daca un om se culca cu o fata nelogodita fara voia ei, acel om sa dea tatalui fetei 50 de sicii de argint (0,750 kg) in plus pentru ca a necinstit-o si s-o ia de sotie” (Deut. 22, 23-30; V. Curvia laicilor).


1782. -”Parintii si mai ales canonul al 48-lea al lui Vasile cel Mare au hotarat ca sa nu sa se supuna canonisirilor cei pangariti de oameni silnic sau stapani”. -I. Post. 17.

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

SILUIREA

Vizualizari: 630

Id: 745

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.