Slujirea aproapelui

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Slujirea aproapelui

Zis-a avva Theodor cel de la Ennat: când eram mai tânăr petreceam în pustie. Deci, m-am dus la pitărie să fac două frământături și am găsit acolo pe un frate care voia să facă pâini și nu avea pe nimeni care să-i dea mână de ajutor. Iar eu am lăsat pe ale mele și i-am dat lui mână de ajutor. Iar după ce am isprăvit, a venit alt frate și iarăși i-am dat lui mână de ajutor și a făcut pâinile. Și iarăși a venit al treilea și i-am făcut asemenea. Și așa făceam cu fiecare din cei ce veniți și am făcut șase frământături. Iar pe urmă am făcut pe cele două ale mele, încetând cei ce veneau.

(Patericul, ediția a IV-a rev., Editura Reîntregirea, Alba-Iulia, 2004, p. 96)

Categoria: Articole

Cautare:

Slujirea aproapelui

Vizualizari: 297

Id: 12236

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.