Solutia nelinistilor noastre este Hristos!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Solutia nelinistilor noastre este Hristos!

De jur-împrejurul nostru se nasc poeme ale lumii decăzute și ale morții. De fiecare dată, sunt ridicate în slăvi lipsurile pe care le avem. Suntem disperați și se duce o întreagă politică de disperare a conștiințelor noastre, arătându-ni-se - știu eu - calamități naturale, lipsa de alimente, medicamentația proastă, sărăcia de care suntem curpinși, de parcă nu am trăi-o noi. E drept că, în momentul în care ne este prezentată cu virulență și suntem atacați de această informație în liniștea inimii noastre, ea devine și mai gravă. Se accentuează.

Biserica ne îndeamnă să ne redescoperim gustarea cea dulce din Trupul și Sângele lui Hristos. Soluția debandadei sufletești în care trăim astăzi nu poate fi decât Hristos. Și nu poate fi decât Hristos, pentru că El este un Dătător de rouă în cuptorul vremii pe care o trăim acum. Roua Vieții veșnice în cuptorul uciderii noastre din culpă. Noi suntem asemenea tinerilor acelora aruncați într-un cuptor, iar roua noastră nu poate veni decât dinspre Răcoarea Care este Hristos.

(Pr. Conf. Dr. Constantin Necula, Propovăduind Evanghelia iertării, Editura Agnos, Sibiu, 2012, pp. 11-12)

Categoria: Articole

Cautare:

Solutia nelinistilor noastre este Hristos!

Vizualizari: 453

Id: 8407

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.