Spovedania cu cel mai mare efect

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Spovedania cu cel mai mare efect

Toate acestea: osândirea de sine, inima înfrântă, rugăciunea cu nădejde pentru milostivire, hotărârea insuflată de a te păzi de acum înainte și rugăciunea pentru a primi harul în ajutor – trebuie să le lucrezi înăuntrul tău de fiecare dată când greșești cu ochii, cu auzul, cu limba, cu gândul și cu simțurile; și nici o clipă să nu lași în inimă vreun păcat nemărturisit Domnului și necurățit înaintea Lui printr-o pocăință din inimă. Dacă iarăși cazi – iarăși fă același lucru, și de câte ori ți se întâmplă să păcătuiești, de atâtea ori să te curățești pe tine înaintea Domnului. Iar seara, dacă este cu putință, spune tot părintelui tău duhovnicesc, iar când nu se poate în aceeași seară, spune-i atunci când se va ivi ocazia. O astfel de spovedanie sau descoperire completă în fața duhovnicului are cel mai benefic efect în lucrarea războiului nostru duhovnicesc. Nimic nu îl biruiește pe vrăjmașul pierzător de suflete și nu îi distruge uneltirile precum acest fel de nevoință.

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Războiul nevăzut, Editura Mănăstirea Sihăstria, p. 127)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Spovedania cu cel mai mare efect

Vizualizari: 576

Id: 15759

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.