Spovedania - Taina impacarii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Spovedania - Taina impacarii

Mântuitorul ne lasă Taina Spovedaniei, singura Sfântă Taină pe care a instituit-o după Înviere. Căci intrând în acel foişor, unde erau ascunşi ucenicii de frica iudeilor, le-a zis: „Pace vouă’’, i-a îndemnat să nu se teamă, a suflat peste ei şi a rostit cuvintele: „Luaţi Duh Sfânt! Cărora le veţi ierta păcatele, iertate vor fi şi cărora le veţi ţine ţinute vor fi”.

Dar să nu confundăm lucrurile, că nu preotul, direct, te dezleagă de păcate, nu preotul ţi le ia, ci, cu puterea ce-i este dată, când pune mâna pe capul penitentului şi rosteşte cuvintele: „Cu puterea ce-mi este dată mie, te iert şi de dezleg în numele Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin”, păcatele acestora, pe care le-au mărturisit preotului cu căinţă, cu smerenie, cu hotărâre să nu le mai facă şi primesc canon pentru ele, în momentul acela se şterg din cartea în care au fost scrise şi nu vor mai fi întrebaţi nici în clipa morţii şi nici când sufletul se aşează în loc de lumină sau de osândă, până la Judecata de Apoi şi niciodată. Tocmai de aceea diavolii se luptă  teribil cu noi!

(Arhimandrit Ioanichie Bălan, Spovedania, Taina împăcării, Editura Doxologia, Iași 2013, p.9)

Categoria: Articole

Cautare:

Spovedania - Taina impacarii

Vizualizari: 592

Id: 19155

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.