Staruinta in rugaciune

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Staruinta in rugaciune

Iubite suflete de creştin! Dacă nu găseşti în tine puterea de a te închina în duh şi în adevăr, dacă inima ta nu simte însă gestul dulce şi căldura care se ivesc în timpul când se săvârşesc rugăciunea minţii sau lăuntrică, atunci jertfeşte pe altarul rugăciunii ceea ce poţi, ceea ce atârnă de voinţa ta, ceea ce este măsura puterilor tale. Mai întâi, înrudeşte-ţi gura cu chemarea deasă şi neabătută din calea rugăciunii; dă slobozenie acestui mădular grosolan să cheme cât mai des, neîncetat puternicul Nume al lui lisus Hristos. Această faptă nu este o muncă grea şi stă în puterile fiecăruia. Repetarea deasă a rugăciunii va aduce negreşit deprinderea şi se va face una cu firea, va atrage cu timpul mintea şi inima într-o stare cuviincioasă.

(Pelerinul rus, Ed. Bunavestire, Bacău, 2008, p.174)

Categoria: Articole

Cautare:

Staruinta in rugaciune

Vizualizari: 300

Id: 23406

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.