Steluta si copia

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Steluta si copia

Steluța, două arce de cerc din metal prețios unite în partea de sus, deasupra lor fiind Crucea. Acestea fac o mică boltă peste Agneț și peste părticele spre a le proteja atunci când discul este acoperit cu procovățul, o bucată de țesătură imprimată sau brodată. Copia, un cuțit special, în formă de suliță, folosit la proscomidie pentru pregătirea cinstitelor Daruri. El amintește de sulița cu care a fost împunsă coasta lui Iisus pe Cruce.

(Vasile Răducă – preotul paroh al bisericii Kretzulescu, Ghidul creștinului ortodox de azi, Editura Humanitas, p. 60)

Categoria: Articole

Cautare:

Steluta si copia

Vizualizari: 285

Id: 17568

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.