Sunt sfintii invidiosi unii pe altii?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sunt sfintii invidiosi unii pe altii?

- Gheronda, un Sfânt poate cere de la Dumnezeu ca oamenii să cinstească pomenirea lui?

- Nu, Sfinții nu cer astfel de lucruri. Nu-I spun lui Dumnezeu: „Dumnezeul meu, să cinstească credincioșii pomenirea mea, ca să-i ajuți!” sau „Numai pe cei care cinstesc pomenirea mea să-i ajuți”, ci spun: „Dumnezeul meu, răsplătește-le lor pentru că cinstesc pomenirea mea”.

- Gheronda, față de Sfântul Evanghelist Ioan simt mai multă evlavie decât față de Sfânta mea ocrotitoare.

- Cu toate acestea Sfânta ta nu este invidioasă pe Sfântul Ioan Teologul pentru că  îl iubești și pentru că ai mai multă evlavie la el. Nu numai pentru că trebuie să ai evlavie la el, ca la unul care este ocrotitorul mănăstirii voastre, dar chiar și dacă n-ar fi fost așa, Sfânta ta ocrotitoare, ca de altfel toți Sfinții, tot s-ar fi bucurat, căci ei se bucură atunci când suntem legați de oricare Sfânt, ca astfel să fim ajutați.

Sfinții sunt sfinți și nu au patimi omenești. Fiecare dintre noi, după cum simte, tot astfel este și ajutat. Se poate ca cineva să ceară ceva de la un Sfânt mare și să fie ajutat, iar altul să ceară ceva de la un Sfânt mic și să fie și el ajutat. Și aceasta pentru că puterea lui Dumnezeu este cea care lucrează.

(Cuviosul Paisie Aghioritul, Cuvinte Duhovnicești 6 - Despre rugăciune,  Editura Evanghelismos, București - 2013, pp. 98-99)

Categoria: Articole

Cautare:

Sunt sfintii invidiosi unii pe altii?

Vizualizari: 206

Id: 19023

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.