Suntem obisnuiti sa transferam responsabilitatea

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Suntem obisnuiti sa transferam responsabilitatea

- Nu credeţi că în raport cu evoluţia actuală a societăţii civile în ceea ce priveşte sexualitatea, şi mă refer la abordarea atât de libertină a acesteia, Biserica face prea puţin?

- Desigur, dar şi tu care ai pus întrebarea, pentru că şi tu eşti din Biserică, faci prea puţin! Asta este. N-am definit la început că Biserica este formată din toţi cei botezaţi? Tu, care ai pus întrebarea, eşti botezat, iar dacă eşti botezat, faci parte din Biserică şi Biserica face foarte puţin prin tine pentru asta. Spunem asta pentru că suntem obişnuiţi să transferăm responsabilitatea la alt vârf, sus. Cine trebuie să facă acum un pretext împotriva libertinajului? Cine? Patriarhul. Este adevărat că şi patriarhul. Cine? Sinodul? Cine? Episcopul? Cine? Preoţii? Da, şi aceştia, dar este mult mai important dacă lucrurile vin de la credincioşi, pentru că oricum credincioşii au pulsul la ceea ce se întâmplă. Oricum, ar fi de luat în seamă. S-a făcut destul, dar ce înseamnă destul pentru tăvălugul acesta?

Sunt lucruri impuse care nu se discută, observaţi că nu se discută. Adică, dacă s-a făcut cineva homosexual, atunci gata, s-a făcut! Biserica? N-a reuşit nimic, decât conştientizarea. Nu a putut opri tăvălugul. Biserica nici nu are scopul de a opri, pentru că a opri nu-i stă în putere. A opri, înseamnă a forţa deja. Dar a conştientizat, înseamnă că este bine! Că n-a făcut de ajuns, tot prin noi n-a făcut de ajuns. Sigur că ar trebui să facă mai mult Biserica, dar nu ca instituţie, ci Biserica aceasta vie formată din credincioşi.

(Părintele Nicolae Tănase, Soțul ideal, soția ideală, Editura Anastasis, Sibiu, 2011, pp. 149-150)

Categoria: Articole

Cautare:

Suntem obisnuiti sa transferam responsabilitatea

Vizualizari: 379

Id: 10268

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.