Tanguirea pentru cei morti

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Tanguirea pentru cei morti

În tânguirea pentru cei morţi nu este nimic nefiresc şi demn de dojană. De mirare ar fi dacă mama nu ar plânge pentru moartea ficei. Dar, în acelaşi timp, trebuie să cunoaştem măsura: să nu ne prăpădim de durere şi să uităm acele concepţii despre moarte şi despre cei morţi care ni se dau prin creştinism. A murit! Nu ea a murit, a murit trupul ei; iar ea este vie şi trăieşte la fel ca şi noi, numai că duce alt mod de viaţă. Şi, trebuie să spun, fiica dumneavoastră se miră de faptul că  plângeţi şi vă prăpădiţi de durere. Căci si îi este mai bine. Modul acela de viaţă este mai bun decât al nostru. Dacă ea vi s-ar arăta şi aţi ruga-o stăruitor să intre iarăşi în trup, pentru nimic în lume nu s-ar învoi să facă acest lucru. Pentru ce, dar, să intraţi în această divergenţă cu ea? Să doriţi ceea ce îi este potrivnic? Ce dragoste este aici?

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Sfaturi înţelepte, Editura Egumeniţa, p.165)

Categoria: Articole

Cautare:

Tanguirea pentru cei morti

Vizualizari: 580

Id: 21776

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.