Teama de rusinea necinstirilor

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Teama de rusinea necinstirilor

La întrebarea Preacuviosului Avvă Dorotei: „Ce să fac? Mă tem de ruşinea necinstirilor", Sfântul loan Proorocul a răspuns: „A nu răbda necinstirile este un lucru care ţine de necredinţă. Frate! lisus S-a făcut om si a răbdat necinstiri; oare tu eşti mai mare decât lisus? Aceasta este necredinţă si înşelare drăcească. Cine spune că pofteşte smerenie, dar necinstirile nu le rabdă, acela nu poate dobândi smerenie. Iată, ai auzit învăţătura cea adevărată; nu o trece cu vederea, altminteri te va trece si pe tine cu vederea lucrul.

(Sfântul Ignatie Briancianinov, Cuvinte către cei care vor să se mântuiască, Traducere de Adrian si Xenia Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, Bucureşti, 2000, p. 18)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Teama de rusinea necinstirilor

Vizualizari: 278

Id: 13906

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.