Temeti-va tare de a merge la litughie din obisnuinta

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Temeti-va tare de a merge la litughie din obisnuinta

Când ai o viaţă sfântă şi fără de păcat, cunoaşterea intelectuală poate da roade minunate. În schimb, o cunoaştere fără iubire nu poate mântui persoana.

Fără duhul pocăinţei, fără cercarea adevăratei ascultări nu poţi deveni un adevărat teolog sau un preot, adică cineva în stare a învăţa pe alţii adevărata cale creştinească.

Pentru a învăţa ştiinţa vieţii în Hristos nu este nevoie a citi zeci sau sute de cărţi. Duhovnicul meu m-a sfătuit să nu citesc decât câteva pagini pe zi. Un sfert de ceas, o jumătate de ceas, însă luând aminte a înfăptui în viaţă ceea ce citeam.

Sfântul Petru spune despre împărăteasca preoţie că ea se poate înfăptui luând parte la liturghie. Temeţi-vă tare de a merge la litughie din obişnuinţă. Străduiţi-vă de fiecare dată a trăi mai adânc ceea ce trăia Hristos în vremea Cinei celei de Taină, când a întemeiat această mare taină care este Euharistia. Astfel liturghia va fi mântuitoare nu numai pentru voi, ci şi pentru toţi cei care iau parte la ea. Nu este numai al preoţilor a trăi în inimă suferinţele lui Dumnezeu pentru o lume pradă păcatului şi morţii.

(Arhimandrit Sofronie, Din viaţă şi din Duh, Editura Reîntregirea, Alba Iulia, 2014, p. 40)

Categoria: Articole

Cautare:

Temeti-va tare de a merge la litughie din obisnuinta

Vizualizari: 447

Id: 9533

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.