Teoriile mincinoase despre Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Teoriile mincinoase despre Dumnezeu

Teoriile mincinoase despre Dumnezeu atrag după ele în chip neîndoios şi teoriile mincinoase despre ştiinţă, politică, societate, căsătorie şi familie. O minciună se naşte din alta; una caută sprijin la alta; una cheamă în ajutor pe cealaltă.

Isteţimea este preţuită atunci mai mult decât caracterul, şi cantitatea mai mult decât calitatea.

Toţi oamenii simt atunci că se îneacă în minciună şi toţi strigă: totul este minciună! Însă nici unul nu se întoarce la adevăr. Întocmai ca atunci când înotătorii se îndepărtează de ţărm şi, simţind că se vor îneca, se prind unul de altul. Toţi văd că sunt în aceeaşi primejdie, dar cu toate acestea se strigă unul pe altul în ajutor. Deoarece din zăpăceală şi frică au uitat în care parte se află ţărmul.

Într-o astfel de vreme, balanţa lumii o ţin în mână, amânând Judecata, abia zece oameni ai lui Dumnezeu, în lipsa cărora au dispărut cetăţile Sodoma şi Gomora.

(Sfântul Nicolae Velimirovici, Învățături despre bine și rău, traducere de Pr. Teofil Petrescu, Editura Sophia, București, 2006, p. 83)

Categoria: Articole

Cautare:

Teoriile mincinoase despre Dumnezeu

Vizualizari: 498

Id: 20845

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.