TEOSOFIA

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

TEOSOFIA


TEOSOFIA


1943. -Teosofia (teos = Dumnezeu; sofia = intelepciune) se socoteste esenta tuturor religiilor. in realitate ea este un amestec de idei filozofice, religioase si oculte culese de la iudei, crestini, mahomedani, indieni, etc. Teosofii cred intr-un singur Dumnezeu identic cu lumea al carui nume este: Sat, Nefiinta, Acela, etc. Iisus nu este Fiul lui Dumnezeu. Mantuirea se capata prin reincarnare. Biserica n-are niciun rost. Lumea este plina de Karma = fenomene, activitati. Oamenii si animalele au suflet nemuritor. Omul are trup fizic, vital astral si mintal; are suflet inteligibil = manas, spiritual - bondhi, superior = atma. Nu exista iad si rai, ci numai peregrinatie pentru cei rai prin reincarnari si fericire-nirvana pentru cei buni,


1944. -O varianta a teosofiei este antroposofia care confunda trupul cu sufletul, fiinta omului posedand in chip concentric: trup fizic, eteric, astral si inteligibil superior. Teosofia nu este o religie si deci teosofii sunt straini cu totul de Biserica. Deci, cei nebotezati trebuiesc catehizati si botezati,iar cei ce au fost botezati valabil, trebuiesc primiti in Biserica ca pe niste apostati cu reeducarea serioasa dogmatica si morala pe un timp indelungat pana ce se va constata deplina purificare de invataturile gresite.

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

TEOSOFIA

Vizualizari: 791

Id: 761

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.