Știi cu cine semeni atunci cand iubesti?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Știi cu cine semeni atunci cand iubesti?

Dacă Dumnezeu este iubire, şi omul trebuie să fie iubire, căci numai aşa se poate asemăna cu Dumnezeu. Cum e Dumnezeu iubitor de oameni, şi omul trebuie să fie iubitor de oameni. Cum e Dumnezeu milostiv, aşa trebuie să fie şi omul, pentru că în Pilda samarineanului milostiv ni se arată calea împlinirii poruncii date de Dumnezeu, de a-l iubi pe aproapele. 

Aproape al celui căzut între tâlhari a fost samarineanul milostiv, care a avut milă de el, care i-a legat rănile, care a turnat pe ele untdelemn şi vin, care l-a dus la o casă de oaspeţi, care a purtat grijă de el, care i-a dat doi dinari gazdei. De ce? Pentru că a avut milă de el, milă izvorâtă din iubire; pentru că l-a iubit, deşi era un om străin, un om la care nu s-ar fi gândit mai înainte; pentru că nu-l cunoştea. Şi totuşi i-a oferit ajutor necondiţionat, şi totuşi a avut bucurie (desigur, din iubire) din faptul că l-a ajutat.

Şi să ştiţi că samarineanul milostiv a dat din prisosul lui! N-a dat din ceea ce îi era lui necesar, ci din ceea ce avea el prisoselnic a dat ceva. Dacă toţi credincioşii noştri ar da ceva din prisosul lor, s-ar împlini multe lipsuri din lumea aceasta.

(Arhimandrit Teofil PărăianIubirea de aproapele – ajutor pentru bucuria vieții, Editura Doxologia, Iași, 2014, pp. 32-33)

Categoria: Articole

Cautare:

Știi cu cine semeni atunci cand iubesti?

Vizualizari: 233

Id: 5507

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.