Tot ce-mi daruieste Dumnezeu este bucurie!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Tot ce-mi daruieste Dumnezeu este bucurie!

Postirea aceasta trebuie s-o petrec ca pe o prăznuire în Domnul. Iar, ca să o fac ca pe o prăznuire în Domnul, trebuie să mă reașez în regula evanghelică a postirii. Iar regula evanghelică a postirii îmi spune că postul este bucurie. Că întristarea este bucurie. Că tot ce-mi dăruiește Dumnezeu pentru readucerea mea în cămara de taină a slăvirii Raiului este bucurie.

Aproape că spunem lucruri nebune lumii în care trăim. Din taina aceasta se naște însă, până la urmă, toată ștergerea lacrimilor pe care ne-o propune Evanghelia. Sigur că suntem triști și abătuți și suntem din nou răniți în dulceața hranei noastre.

(Pr. Conf. Dr. Constantin Necula, Propovăduind Evanghelia iertării, Editura Agnos, Sibiu, 2012, pp. 10-11)

Categoria: Articole

Cautare:

Tot ce-mi daruieste Dumnezeu este bucurie!

Vizualizari: 487

Id: 8408

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.