Totdeauna sa fim gata, ca nu stim cand ne va veni ceasul!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Totdeauna sa fim gata, ca nu stim cand ne va veni ceasul!

Marele împărat Alexandru auzind de la ucenicii lui Pitagora cum că ar fi mai multe lumi, cu plângere a strigat astfel: O, nevoia mea, că eu nici o lume n-am cuprins cu stăpânirea mea! De la aceasta să trecem către noi, căci cu câtă osteneală şi cu câte chibzuiri ne nevoim a îndestula pofta noastră cea nesăţioasă, iar dimineaţa murim şi nu ştim cum. O, cât de înfricoşat este nouă ceasul morţii şi totuşi trăim ca şi când n-am şti că toate sunt muritoare. Deci, totdeauna să fim gata, că nu ştim când ne va veni ceasul, dimineaţa sau la miezul nopţii sau chiar acum, şi să gătim veşminte trebuincioase căci nu este mincinos Cel Ce a zis: Iată, vin ca furul şi fericit e cel ce va feri veşmintele, să nu umble gol ca să nu se vadă ruşinea lui.

(Povățuiri creștine pentru tineri, Colecție îngrijită de Ignatie Monahul, Editura Anastasia, București, 2001, p. 227)

Categoria: Articole

Cautare:

Totdeauna sa fim gata, ca nu stim cand ne va veni ceasul!

Vizualizari: 410

Id: 12452

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.