Trei sunt dormitarile care supara pe om noaptea

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Trei sunt dormitarile care supara pe om noaptea

Precum socotesc, fraţilor, trei sunt dormitările care supără pe om noaptea. Prima se întâmplă a fi adusă din lucrarea vicleanului, când începe cântarea; dar nu poate nimic fară de trândăvia fratelui. Însă mai cumplit îl va supăra dacă este îngreuiat stomacul cu mâncări şi cu băuturi. Cea de-a doua se aduce pe la mijlocul slujbei dintru a sa lenevire, când nu voieşte să stea până la sfârşitul pravilei, ci la mijlocul pravilei va dori să lase pe cei ce cântă şi să se ducă la aşternutul său. Iar a treia se întâmplă a se aduce după fire, adică după împlinirea pravilei adunării obişnuite. Pentru aceasta se cuvine a fi îndelung-răbdător spre cei mai neputincioşi, ca să nu se facă sfatul vrăjmaşului.


Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Trei sunt dormitarile care supara pe om noaptea

Vizualizari: 368

Id: 17584

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.