Tu ce faci? Ce vrei sau ce-ti spune gandul?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Tu ce faci? Ce vrei sau ce-ti spune gandul?

În situația în care sunt oamenii azi, fac orice le spune gândul.  Unii iau hapuri (medicamente), alții iau droguri... Alți trei-patru pornesc să facă o nouă religie. Cu toate acestea însă se întâmplă puține rele precum crime, nenorociri etc. Ajută Dumnezeu. A venit unul la Colibă și m-a întrebat: „Ai o chitară?”. Ia hașiș, are poftă de vorbă - nu te întreabă dacă ai și tu poftă - mai vrea și o chitară!! Alții s-au săturat de viață și vor să se sinucidă sau să facă vreun rău ca să pricinuiască tărăboi. Și nu numai că le trec acestea prin minte ca niște gânduri de hulă și apoi le alungă, ci într-adevăr s-au săturat de viață și nu știu ce să mai facă. Mi-a spus unul: „Vreau să scrie ziarele că sunt erou”. Unii se folosesc de unii ca aceștia și își fac treaba lor. Și totuși este bine, căci în comparație cu starea lor morală puține se întâmplă.

(Cuviosul Paisie Aghioritul, Cuvinte duhovnicești – I – Cu durere și dragoste pentru omul contemporan, Editura Evanghelismos, București, 2003, p. 33)

Categoria: Articole

Cautare:

Tu ce faci? Ce vrei sau ce-ti spune gandul?

Vizualizari: 489

Id: 19014

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.