Uite cum sa traiesti fara a te dobori ispitele!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Uite cum sa traiesti fara a te dobori ispitele!

Să umbli încet, afară de nu este vreo nevoie să te grăbeşti. Fă-te către toţi ascultător, în tot lucrul bun, numai de cei agonisitori, de cei zgârciţi şi de mireni, să nu asculţi, ca nu cumva să faci lucru drăcesc. Cu blândeţe vorbeşte tuturor şi spre toţi priveşte cu cumpătare, ca nu cumva să-ţi umpli ochii de chipul cuiva. Când mergi pe drum, să nu iei înaintea celor mai mari decât tine; şi dacă prietenul tău rămâne puţin în urmă, aşteaptă-l pe el. Căci cel ce nu face aşa, este nebun şi se aseamănă cu porcul, care nu are lege. De va sta prietenul tău de vorbă cu cineva, cu care s-a întâlnit, aşteaptă-l pe el şi nu-l fă ca să se grăbească. Cel sănătos să zică mai curând celui bolnav, să facă nevoia lor.

(Sfântul Isaac SirulCuvinte despre nevoință, Editura Bunavestire, Bacău, 1997, p. 57)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Uite cum sa traiesti fara a te dobori ispitele!

Vizualizari: 464

Id: 14578

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.