Un graunte de credinta

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Un graunte de credinta

Religia se întemeiază pe grăuntele de credință, iar credința este factorul sau darul pe care avem clădită sau nu mântuirea.

Cu credința cât un grăunte de muștar sunt posibile fapte mai presus de obișnuit. Dar de vreme ce faptele acestea nu se văd, se poate deduce slaba noastră religie, întrucât religia însemnează legătura omului cu Dumnezeu.

Noi așteptăm să avem o religie rațională, așteptăm să cunoaștem cu măsurile noastre, ca apoi să-I acordăm lui Dumnezeu creditul sau credința. Rațiunea, după cum s-a văzut, nu poate oferi omului certitudinea aceasta, deși la obârșiile încercărilor ei tot o credință o determină. De aceea scade credința.

Iisus răspunde odată ucenicilor Săi care-I „cereau mai multă credinţă” cam aşa: să înceapă prin a crede că au credinţă şi vor sfârşi prin a avea de fapt. Şi lemnele „vor asculta”.

(Din învăţăturile Părintelui Arsenie Boca – Despre durerile oamenilor, vol. VI, Editura „Credinţa strămoşească”, 2012, pp. 60-61)

Categoria: Articole

Cautare:

Un graunte de credinta

Vizualizari: 383

Id: 22361

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.