Un leac pentru rabdare

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Un leac pentru rabdare

Un frate oarecare a întrebat pe un părinte iscusit, zicând: "Spune-mi părinte, care faptă este folositoare și mai odihnitoare?" Și bătrânul i-a răspuns lui, zicând: "Fiule, fapta cea mai folositoare și mai odihnitoare omului este aceasta: Unirea voii omului cu voia lui Dumnezeu". Zis-a fratele: "Spune-mi părinte, în ce chip și cum este aceasta, unirea voii omului cu voia lui Dumnezeu?" Atunci a zis bătrânul: "Fiule, unirea voii omului cu voia lui Dumnezeu este în acest chip: Să-și facă omul această hotărâre, zicând: Doamne, iată eu de acum înainte îmi unesc toată voia mea cu voia Ta, așa fel încât voia mea să nu se mai împotrivească, nici să mai bănuiască, ori să mai cârtească împotriva voinței Tale. Orice vei dori și va fi plăcut voii Tale, aceea să dorească și să fie plăcut și voii mele.

(Sfântul Ioan Iacob-HozevitulHrană duhovnicească, Editura "Lumină din lumină", București, 2006, p. 425)

Categoria: Articole

Cautare:

Un leac pentru rabdare

Vizualizari: 535

Id: 22385

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.