Un pahar de apa pentru Imparatia Cerurilor

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Un pahar de apa pentru Imparatia Cerurilor

Dumnezeu are lucrare de mântuire cu fiecare om şi această lucrare se face nu doar prin omul singur, ci prin toţi oamenii, căci toţi am greşit şi toţi avem nevoie să ne mântuim. Hristos şi-a făcut cu atâta grijă făgăduinţele Sale, încât cred că se vor mântui şi mulţi dintre cei pe care judecata omenească nu i-ar mântui. Eu mă înveselesc şi mă cutremur gândindu-mă la făgăduinţa lui Hristos, când zice că acela care va da un pahar de apă unui ucenic în nume de ucenic, plată de ucenic va avea, şi acela care va da unui prooroc, plată de prooroc va avea. Un pahar de apă pentru Împărăţie! Mai sunt şi alte cuvinte ale Domnului care dau mare nădejde, cum sunt „cel ce cheamă numele Domnului se va mântui”.

Lucrarea de mântuire pe care o are Dumnezeu cu fiecare om se lucrează nu numai în vremea vieţii omului, ci de la începutul lumii şi până la sfârşitul ei. Domnul este cu noi până la sfârşitul veacului şi nu numai cu cei vii, ci şi cu cei adormiţi, şi nu doar cu cei sfinţi, ci şi cu cei păcătoşi, că David zice că şi în iad L-a găsit pe Dumnezeu (Psalmi 138, 8) şi noi suntem cuprinşi în această lucrare a iubirii lui Dumnezeu prin taina iubirii aproapelui, care trece dincolo de moarte, pentru că este mai tare decât moartea.

(Ieromonah Savatie Baştovoi, Dragostea care ne sminteşte, Editura Marineasa, Timişoara, 2003, pp. 126-127)

Categoria: Articole

Cautare:

Un pahar de apa pentru Imparatia Cerurilor

Vizualizari: 520

Id: 6726

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.