Un sfat pentru copii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Un sfat pentru copii

Copii, ascultați pe părinții voștri în Domnul, că aceasta este cu dreptate” (Efeseni 6, 1). Aici nu vorbește nici despre Hristos, nici despre cele cerești. Se adresează sufletelor simple, copiilor, și de aceea o face cu un sfat scurt, pentru că ei n-ar putea urmări un cuvânt prea lung. De aceea nu spune nimic despre Împărăția lui Dumnezeu, fiindcă la această vârstă nu pot înțelege asemenea lucruri. Spune doar ce ar dori să asculte un suflet de copil, că va trăi ani mulți pe pământ. Dacă ne-ar întreba cineva de ce nu le-a spus nimic copiilor despre Împărăția lui Dumnezeu, ci le-a dat doar porunca scrisă în Lege, i-am răspunde că a făcut-o pentru că ei sunt ființe nevinovate și pentru că știa bine că, dacă un bărbat și o femeie se supun Legii, atunci nu-i nevoie de multă osteneală ca să-i facă și pe copiii lor să i se supună. Dacă educația începe bine, statornic și hotărât, atunci foarte ușor vor merge pe drumul Legii. Cel mai greu e să pui temelia.

(Sfântul Ioan Gură de Aur, Părinți, copiii și creșterea lor, Editura Panaghia, Vatra Dornei, p. 11)

Categoria: Articole

Cautare:

Un sfat pentru copii

Vizualizari: 404

Id: 21768

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.