www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Unde duce iubirea de placeri...

Unde duce iubirea de placeri...

Omul iubitor de plăceri este leneș. Nu cunoaște niciodată mulțumirea de a construi ceva util. Munca pentru el este o greutate, un jug, un blestem și nu un mijloc de a dobândi virtutea sau o obligație serioasă și importantă, stabilită de Dumnezeu. Omului iubitor de plăceri îi este frică de muncă și de greutăți, deoarece acestea perturbă viața sa trândavă. Îi este frică în același timp și de efortul intelectual, deoarece aceasta ar presupune o trezire a puterilor spirituale. Vi s-a întâmplat desigur de multe ori să cunoașteți oameni despre care ați auzit să se spună: ''acest om ar fi putut să facă foarte multe. Însa nu face nimic!''. Care este de cele mai multe ori cauza? Iubirea de plăceri, care îl face pe om trândav. Și în vreme ce are toate condițiile și posibilitățile de a progresa, suferă de sărăcie și de lipsuri. Și cu toate că ar fi fost cu mult mai fericit dacă ar fi muncit și ar fi progresat pe plan social, preferă să rămână rob al leneviei și al plăcerilor josnice.

(Irineu - Episcop de Ecaterinburg şi Irbitk, Mamă, ai grijă! : Călăuziri pentru creşterea şi educarea ortodoxă a copiilor, Editura Bunavestire, Bacău, 2001, p.17)

Categoria: Articole

Cautare:

Unde duce iubirea de placeri...

Vizualizari: 464

Id: 20438

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

Cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.