Unde iti sunt inima si mintea cand te rogi?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Unde iti sunt inima si mintea cand te rogi?

În timp ce te rogi, ostenește-te să ții mintea și atenția ta în inimă, deci în nici un alt loc! Faptul că mintea, în urma puținului timp al rugăciunii, pleacă din inimă, pierde amintirea lui Dumnezeu și ia seama la cele din jur, adică rătăcește și lâncezește, arată slăbiciunea concentrării de sine și nepăsarea subconștientă față de rugăciune. Sufletul nu prețuiește în fond valoarea rugăciunii și n-o simte ca pe o nevoie, ci ca pe o datorie. Deci se silește să scape de aceasta cât mai repede, făcând-o la repezeală. Să te rogi cu frică de Dumnezeu, fixându-ți atenția la sensurile cuvintelor. Rugăciunea lui Iisus și celelalte rugăciuni scurte nasc în inimă sentimente dumnezeiești pe care le reține atenția, ele oprindu-se la amintirea lui Dumnezeu.

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Călăuzire către viața duhovnicească, Traducere de Preot Victor Manolache, Editura Egumenița, pp. 56-57)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Unde iti sunt inima si mintea cand te rogi?

Vizualizari: 393

Id: 16412

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.